Gestuurd boren

Ondergronds gestuurd boren brengt een groot aantal voordelen met zich mee, we noemen het ook wel drilling. Om kortere of langere afstanden ondergronds te overbruggen, zijn gestuurde boringen een betrouwbare oplossing. Denk bijvoorbeeld aan het aanleggen van waterleidingen, telecommunicatie- en elektriciteitskabels en gasleidingen waarbij spoorwegen, gebouwen, kanalen of snelwegen moeten worden doorkruist. 
 
 

Geoutilleerd machinepark

Verkeerstechniek Velddriel heeft de beschikking over een goed geoutilleerd machinepark waarbij we het hele spectrum kunnen bedienen. Dankzij jarenlange ervaring en gespecialiseerde vak professionals zijn we in staat vrijwel iedere klus tot een succes te brengen.
 

Horizontaal gestuurd boren

Gestuurd boren of drilling noemen we voluit ‘horizontal directional drilling (HDD)’. Dit proces van horizontaal boren bestaat vaak uit verschillende stappen, zoals de pilotboring, het ruimer maken van het boorgat en het plaatsen van de productiepijp. Hierbij hoeft er geen sleuf gemaakt te worden, waardoor de omgeving geen ‘overlast’ ondervindt en toch kan er horizontaal geboord worden.
 

Toepassingen bij gestuurd boren

Er zijn diverse uiteenlopende toepassingen waarvoor gestuurd boren ingezet kan worden en waar het de juiste oplossing voor is. Naast de aanleg van olie-, water-, elektriciteit- en gasleidingen kan deze manier van boren bijvoorbeeld ook de oplossing zijn voor het aanleggen van telecommunicatiekabels. Hierbij kunnen obstakels als snelwegen, kanalen of snelwegen vermeden worden.
 

Hoe kunnen we ondergronds boren?

Horizontaal gestuurd boren is niet de enige manier van ondergronds boren. Er zijn drie manieren waarop we ondergrondse boringen kunnen verrichten, te weten:
  • Persingen 
  • Boogzinken
  • Horizontaal gestuurd boren

Gestuurd boren
Afbeelding: Een gestuurde boring door Verkeerstechniek Velddriel
 

Persingen en boogzinken 

Met persingen is het vooral een rechte lijn die je af kunt leggen. Boogzinken kan wel een bepaalde route afleggen, maar kan dat uitsluitend doen via voorgewalste profielen en die je in een hoepelvorm door het af te leggen traject heen haalt.
 

Hydraulisch aangestuurd boren 

Met het hydraulische aangestuurd boren kun je heel precies manoeuvreren en met de technologie kun je ook precies zien waar de boor blijft en hem goed volgen. Hierdoor is precisiewerk mogelijk.

Drilling - ondergronds boren
Afbeelding: Ondergronds gestuurd boren met een hydraulisch aangestuurde boor
Offerte aanvragen
 

Wat zijn voordelen van gestuurd boren?

De voordelen van gestuurd boren zijn eindeloos. We zetten ze hieronder nog even op een rij:
 
  • Gestuurd boren kan over grote afstanden toegepast worden
  • Ook complexe projecten kunnen snel uitgevoerd worden
  • De overlast voor mens en milieu is minimaal
  • Omdat alles ondergronds plaats vindt heeft het nauwelijks impact op de bovengrondse omgeving
  • Door verschillende meetsystemen (walkoversysteem, magnetische steeringstool, gyro steeringstool) kan de positie van de boorkop vrijwel continu worden bepaald en waar nodig worden bijgestuurd om ondergrondse obstakels te omzeilen.
  • Relatief lage kosten in relatie tot complexiteit

Hydraulisch gestuurd boren
 

Contacteer Verkeerstechniek Velddriel

Om een mooi beeld te geven van hoe wij te werk gaan met gestuurde boringen hebben we een video over gestuurd boren gemaakt. Wilt u meer informatie over onze werkzaamheden of een offerte op maat aanvragen? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.
 
Offerte aanvragen
Copyright © Verkeerstechniek Velddriel