Verkeersregelinstallatie - VRI

Onder verkeersregelinstallaties behoren stoplichten of verkeerslichten. De benamingen hiervoor lopen nogal eens uiteen, maar uiteindelijk weet iedereen waar je het over hebt. De officiële benaming is VerkeersRegelInstallatie (VRI). 

Een verkeersregelinstallatie is niet één verkeerslicht, maar een verzameling van verschillende elementen die nodig zijn om een verkeersstroom in goede banen te leiden. Dat doet ze door een groen, oranje danwel rood licht te tonen aan weggebruikers. 
 

Veilige afwikkeling van verkeer 

Een verkeersregelinstallatie moet zorg dragen voor een zo goed mogelijke afwikkeling van het verkeer op vlakken waarbij de gewone verkeersregels niet afdoende zijn. Moeilijke kruispunten bijvoorbeeld. Of verkeersknooppunten waar dermate veel verkeer passeert dat het van belang is om dit snel en veilig te laten verlopen. 
 

iVRI

Naast de traditionele verkeersregelinstallatie (VRI) zijn er ook al nieuwere varianten in omloop, zoals de iVRI. De i staat voor intelligent. En dat zit hem voornamelijk in de manier waarop het communiceert. Waar een traditioneel verkeerslicht vooral kan voelen middels detectielussen of er verkeer aankomt of staat en daarop kan anticiperen door een kleur licht te geven, kan een iVRI ook communiceren met het verkeer middels technologie als apps op smartphones. Hierdoor kan de ene verkeersstroom meer prioriteit krijgen dan de andere bijvoorbeeld. 
 

Bouw van wegmeubilair

Veel van onze opdrachtgevers zijn gespecialiseerd in het ontwerpen en aanbrengen van verkeersregelinstallaties, ook wel VRI´s  genoemd.  Bij Verkeerstechniek Velddriel helpen we onze opdrachtgevers voornamelijk bij het bouwen van het zogeheten wegmeubilair. 
Copyright © Verkeerstechniek Velddriel