Detectielussen

Detectielussen zijn onmisbaar in ons huidige, maar ook in het toekomstige wegennet. Detectielussen verschaffen ontzettend veel informatie aan overheden en instanties.

Bijvoorbeeld verkeersgegevens met specifieke informatie over voertuigen. Je kunt hierbij denken aan een breed scala aan informatie waar overheden het wegverkeer in goede banen kunnen leiden. Dit is van groot belang voor een veilig en consistent verkeersnetwerk. Denk daarbij aan de lengte van vrachtwagens of het gewicht. Dat kan helpen bij een intelligente omleiding. Maar ook de snelheid van het verkeer. Al deze data wordt gebruikt om de weggebruikers en overheidsdiensten te informeren en te adviseren op korte en lange termijn.
 
Telpunten zijn bijvoorbeeld zo’n toepassing waar een detectielus enorm bij kan helpen. Waar vroeger dit vaak nog gedaan moest worden door studenten, gebeurt dit tegenwoordig veelal automatisch.
 
Maar waar detectielussen misschien wel het meest van bekend zijn, is natuurlijk van de stoplichten. Al mag je dat eigenlijk zo niet noemen. Want officieel Of beter gezegd: verkeers regel installaties (VRI).

Maar ook een belangrijke toepassing van detectielussen is het doorgeven van overige signalen, waardoor bijvoorbeeld toegangspoorten, slagbomen of anderszins afsluitingen geactiveerd kunnen worden.
 
Hoe dat werkt? Een inductielus is een koperdraad die zich in het wegdek bevindt. Door deze aan te sluiten op een lusdetector ontstaat er een magnetisch veld (elektrische spoel).
Zodra hier een voertuig overheen rijdt wordt dit magnetische veld herkend en verstoord.
Dat zorgt voor het signaal waarmee slagbomen, industriële poorten en hekken geopend kunnen worden.
 
Verkeerstechniek Velddriel B.V.  slijpt, zaagt en brengt de lussen aan in het wegdek. Dit doen wij voor tal van bedrijven waaronder ook diverse andere grote aannemers. Om deze aannemers het hele jaar door met de juiste mankracht en materieel te ondersteunen werken wij veelal met raamcontracten. Maar voor iedere opdracht waar er detectielussen nodig zijn, willen wij je graag van dienst zijn. Ons vakkundige team staat voor je klaar!
Copyright © Verkeerstechniek Velddriel