Gestuurd boren | Drilling

Gestuurd boren, ook wel ‘drilling’ genoemd, is tegenwoordig de manier van ondergronds boren welke een groot aantal voordelen met zich meebrengt. Om kortere of langere afstanden ondergronds te overbruggen, zijn boringen een betrouwbare oplossing. Denk bijvoorbeeld aan het aanleggen van waterleidingen, telecommunicatie- en elektriciteitskabels en gasleidingen waarbij spoorwegen, gebouwen, kanalen of snelwegen moeten worden doorkruist. 
 
Film: Gestuurd boren Verkeerstechniek Velddriel
Offerte aanvragen

Verkeerstechniek Velddriel heeft de beschikking over een goed geoutilleerd machinepark waarbij we het hele spectrum kunnen bedienen. Dankzij jarenlange ervaring en gespecialiseerde vak professionals zijn we in staat vrijwel iedere klus tot een succes te brengen.
 

Hoe kunnen we ondergronds boren?

Er zijn drie manieren waarop we ondergronds kunnen boren:
  • Persingen 
  • Boogzinken
  • Gestuurd boren

Gestuurd boren
Afbeelding: Een gestuurd boren project van Verkeerstechniek Velddriel
 

Persingen en boogzinken 

Met persingen is het vooral een rechte lijn die je af kunt leggen. Boogzinken kan wel een bepaalde route afleggen, maar kan dat uitsluitend doen via voorgewalste profielen en die je in een hoepelvorm door het af te leggen traject heen haalt.
 

Hydraulische aangestuurd boren 

Met het hydraulische aangestuurde ‘gestuurde’ boren kun je heel precies manoeuvreren en met de technologie kun je ook precies zien waar de boor blijft en hem goed volgen. Hierdoor is precisiewerk mogelijk.

Drilling - ondergronds boren
Afbeelding: Ondergronds gestuurd boren met een hydraulisch aangestuurde boor
Offerte aanvragen

Wat zijn voordelen van gestuurd boren?

De voordelen van een gestuurde boring zijn eindeloos. We zetten ze hieronder nog even op een rij:
 
  • Gestuurd boren kan over grote afstanden toegepast worden
  • Ook complexe projecten kunnen snel uitgevoerd worden
  • De overlast voor mens en milieu is minimaal
  • Omdat alles ondergronds plaats vindt heeft het nauwelijks impact op de bovengrondse omgeving
  • Door verschillende meetsystemen (walkoversysteem, magnetische steeringstool, gyro steeringstool) kan de positie van de boorkop vrijwel continu worden bepaald en waar nodig worden bijgestuurd om ondergrondse obstakels te omzeilen.
  • Relatief lage kosten in relatie tot complexiteit

Hydraulische aangestuurd boren

Om een mooi beeld te geven van hoe wij te werk gaan met gestuurde boringen hebben we een video over gestuurd boren gemaakt. Wilt u meer informatie over onze werkzaamheden of een offerte op maat aanvragen? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.
 
Offerte aanvragen
Copyright © Verkeerstechniek Velddriel